loading...
YourAds Here YourAds Here

ساخت ساز

بازدید : 121

قیچک ساز محلی بلوچستان
به نظر می رسد این ساز را می توان از خانواده رباب دانست، به عبارت دیگر رباب مقدمه ساخت قیچک است. این ساز در اکثر مناطق ایران به ویژه در جنوب سیستان و بلوچستان نواخته می شود و از قدیمی ترین سازهایی است که با آن در روستاها آوازهای محلی اجرا می کرد و هم اکنون نیز اجرا می شود.

ساختمان قیچک
قیچک یک ساز زهی آرشه‌ای است که از چوب ، پوست و فلز ساخته شده است. بدنه اصلی قیچک از چوب یک تکه و معمولاً گردو ، توت یا چوب محکم دیگر ساخته شده است. کاسه طنینی ، حجیم است و دو فرورفتگی بزرگ در طرفین آن را به قسمتهای بزرگتر و کوچکتر تقسیم می کند. قسمت کوچکتر در پایین ساز قرار دارد و روی دهانه آن پوست کشیده می شود و خرک بر روی پوست قرار می گیرد. دهانه قسمت بزرگتر باز است و دسته ، تا بیش از نیمی از این قسمت ادامه دارد. پوست گوسفند یا گوزن معمولاً برای قیچک استفاده می شود. دسته قیچک از همان چوب بدنه ساخته شده است که به صورت یک تکه با بدنه تراشیده شده است (اگرچه ممکن است امروزه اینگونه نباشد). دسته این ساز کوتاه است و فاقد دستان بندی است. دسته از بالا به سرپنجه متصل می شود. دسته از چوبساخته شده ، توخالی بوده و شامل چهار گوشی است. تاج قیچک با انحنای رو به عقب در بالای سرپنجه قرار گرفته است. خرک ساخته شده از چوب و به ارتفاع 2 سانتی متر از سطح پوست است و سیم ها از شیارهای آن عبور می کنند و به سیم‌گیر فلزی در انتهای ساز بسته می شوند. لازم به ذکر است که امروزه از تاندون برای تسهیل و دقت در کوک کردن قیچک استفاده می شود.

رونق خرید جهیزیه از بازار سمساری‌ها
بازدید : 99

تنبک؛ ساز باستانی ایران
همان گونه که فرهنگ ها درباره تنبک (دنبک یا ضرب) می نویسند ، در دوران باستان دف یا دایره کوچک ساخته شده از روی و برنج را خمبک یا خانبک می نامیدند. مخلوط کردن به هم زدن دست ها با وزن و اصول نیز برای نشان دادن شادی را هم مجازا خمبک می گفتند.

اعتقاد بر این است که خم یا روینه خم (یا طاس روینه خم) که در ایران باستان از روی ساخته می شد و در جنگل ها از آن استفاده می شد هم به خمبک یا تمبک معروف بود.

تغییراتی در ساخت و استفاده از تنبک
با گذشت زمان ، تغییراتی در نحوه تولید و استفاده از تنبک ها ایجاد شد. به این ترتیب آنها را کوچکتر می کردند و از آنها در مجالس عیش و طرب استفاده می کردند و آن را خمک و خمبک می گفتند. خمک و خمبک کوچک شده ی خم و خلب است. بنابراین ، "رویینه خم" یا به گفته نظامی "طاس رویینه خم" که ممکن است شبیه طاس بوده باشد ، کوچک کرده و تغییرات مناسب مجلس در آن ایجاد شده است و آن را خمبک و تنبک خوانده اند و این در واقع مادر "تنبک" یا "ضرب" امروزی است که پس از تکامل به تنبک یا دنبک (ضرب) فعلی تبدیل شده است و با همین نام شناخته می شود.

منبع: تاریخچه تنبک

رونق خرید جهیزیه از بازار سمساری‌ها
بازدید : 241

آلات موسیقی
ساز موسیقی وسیله ای است که برای پخش آهنگ استفاده می شود. احتمالاً قدیمی ترین وسیله تولید موسیقی صدای انسان و به دنبال آن سازهای کوبه ای و بادی است. قدیمی ترین ساز بادی کشف شده یک قطعه استخوان سوراخ دار است که به نظر می رسد متعلق به دوره انسان های نئاندرتال باشد.

طبقه بندی سازها
دانش طبقه بندی و شناخت ابزار را "ابزارشناسی" یا "ارگانولوژی" می نامند. طبق این علم ، سازها به اشکال مختلف طبقه بندی می شوند که متداول ترین آنها تقسیم سازهای مختلف در دسته های: سازهای زهی ، سازهای بادی ، سازهای کوبه ای ، کیبوردها ، سازهای الکترونیکی و صدای انسان است.

سازهای زهی

به سازهایی که در آنها صدا با استفاده از ارتعاش سیم تولید می شود ، سازهای زهی گفته می شود. معمولاً با زخمه زدن ، ضربه زدن یا کشیدن کمان روی این سیم ها صدای مورد نظر از ساز ساطع می شود.

سازهای بادی
ساز بادی وسیله ای است که با دمیدن هوا در آن صدا تولید می کند.

سازهای کوبه ای
ساز کوبه ای که با ضربه زدن ، تکان دادن ، مالش یا خراشیدن صدا تولید می کند. از سازهای کوبه ای معمولاً برای نواختن ریتم استفاده می شود ، اما توانایی نواختن ملودی را نیز دارند.

سازهای صفحه کلید دار
سازهای صفحه کلید دار سازهایی هستند که از صفحه کلید برای ایجاد صدا استفاده می کنند. این ساز در بین جوانان بسیار محبوب است.

رونق خرید جهیزیه از بازار سمساری‌ها

تعداد صفحات : -1

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • لینک دوستان
    آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 3
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 14
  • بازدید کننده امروز : 14
  • باردید دیروز : 4
  • بازدید کننده دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 24
  • بازدید سال : 24
  • بازدید کلی : 1384
  • کدهای اختصاصی